Onze Diensten

Onze Diensten

Zeevracht

Omdat wij beschikken over een wereldwijd netwerk van agenten kunnen wij ervoor zorgdragen dat uw zendingen over zee ook op een snelle en correcte wijze op vrijwel elke plek in de wereld worden afgeleverd. Zowel de volle zeecontainers (FCL) als ook de groupage-containers (LCL) kunnen wereldwijd verscheept worden. Ook uw importgoederen zijn bij ons in goede handen, deze worden door ons op de door u gewenste plaats afgeleverd.

Volle container zendingen, Full container load (FCL)

Daar wij geheel onafhankelijk te werk gaan, is het efficiënt en concurrerend transporteren van uw goederen geen probleem. Wij kunnen de zending leveren van de laadhaven tot aan de loshaven, maar ‘door to door’ leveringen zijn ook mogelijk. Dat wil zeggen laden op de door u aangegeven locatie en lossen op het adres van de ontvanger.

Deelpartij zendingen, Less container load (LCL)

Om vertragingen en onnodige kosten van het in- en uitklaren bij de douane te voorkomen is het goed om gebruik te maken van onze kennis en focus op een snelle afhandeling van de douaneformaliteiten. Hierdoor zijn uw goederen snel beschikbaar.

Luchtvracht

Door exclusieve samenwerkingen met mondiaal opererende luchtvracht bedrijven, kunnen wij u ook van dienst zijn voor uw import en exportzendingen door de lucht. Consolidatie vluchten blijken vaak een goed alternatief voor zeevracht of wegvervoer. Consolidatie is het bundelen van meerdere zendingen, van verschillende afnemers met dezelfde bestemming.

Als een snelle levertijd nodig is

Vooral als de levertijd van groot belang is biedt luchtvracht de juiste mogelijkheden. De goederen kunnen op deze manier met een korte levertijd over de hele wereld worden geleverd. Om vertragingen en onnodige kosten van het in- en uitklaren bij de douane te voorkomen is het goed om gebruik te maken van onze kennis en focus op een snelle afhandeling van de douaneformaliteiten. Hierdoor zijn uw goederen snel beschikbaar.

Wegvervoer

De mogelijkheden die Grodal u kan bieden zijn divers. Zo kunnen wij door gebruik te maken van vaste afspraken met door ons zorgvuldig geselecteerde transportondernemingen voor vrijwel al uw wensen op het gebied van wegtransport een oplossing bieden.

Snel en betrouwbaar

Daar wij geheel onafhankelijk te werk gaan, is het efficiënt en concurrerend transporteren van uw goederen geen probleem. Wij kunnen de zending leveren van de laadhaven tot aan de loshaven, maar ‘door to door’ leveringen zijn ook mogelijk. Dat wil zeggen laden op de door u aangegeven locatie en lossen op het adres van de ontvanger.

Railvervoer

Een steeds populairdere modaliteit van het vervoeren van uw zending, is het vervoer per spoor. Vooral van- en naar China zien we een groeiende vraag ontstaan.

De gulden middenweg

Het is een goede oplossing op het moment dat een luchtvrachtzending te duur is en een zeevrachtzending te lang onderweg is. Ook de tarieven liggen tussen die van lucht- en zeevervoer in. Grodal heeft binnen haar netwerk goede en betrouwbare contacten waarmee we deze modaliteit verzorgen. Zowel volle zeecontainers als deelladingen kunnen via het spoor worden vervoerd. Om vertragingen en onnodige kosten van het in- en uitklaren bij de douane te voorkomen is het goed om gebruik te maken van onze kennis en focus op een snelle afhandeling van de douaneformaliteiten. Hierdoor zijn uw goederen snel beschikbaar.

Multimodaal transport

Het inzetten van meerdere vervoersmodaliteiten geeft de mogelijkheid om de meest efficiënte combinatie te vinden voor het vervoeren van uw zending. Uiteraard passend binnen uw wensen en budget.

Efficiënt vervoeren

Denk hierbij aan het voorladen van zendingen op verschillende locaties die uiteindelijk samen in een zeecontainer naar een ander continent verscheept moeten worden. Of zendingen per barge (binnenvaartschip) vervoeren in plaats van over de weg als dit aansluit op de wensen van onze klant. Om vertragingen en onnodige kosten van het in- en uitklaren bij de douane te voorkomen is het goed om gebruik te maken van onze kennis en focus op een snelle afhandeling van de douaneformaliteiten. Hierdoor zijn uw goederen snel beschikbaar.

Warehousing

Grodal kan eveneens voorzien in uw behoefte aan de eventuele op- en overslag van uw goederen. Op deze manier kunnen we ook een passende oplossing bieden voor uw groupage-zendingen die eventueel geëxporteerd moeten worden. We hebben onze opslagmogelijkheid gevestigd op een centrale locatie in Nederland. Hierdoor kunnen we snel aan- en uitleveren. Met de aanwezige middelen kunnen we auto’s, zeecontainers laden- en lossen. Het geheel heeft een capaciteit van 6.000 m2.

Onafhankelijk

Het warehouse beschikt over een brandmeldinstallatie, camerabewaking en een alarmsysteem. De toegang tot het terrein is afgesloten. Het buitenterrein is voorzien van camera’s, verlichting en een hekwerk. Het industrieterrein wordt volledig beveiligd met kentekenscanners.

Douanezaken

Grodal Expeditie B.V. is een douane-expediteur.
Als douane-expediteur kunnen wij alle douaneformaliteiten die bij een zending komen kijken voor u afhandelen. De aangiftes voor de in- en uitvoer van uw goederen zijn feitelijk belastingaangiftes. Om deze te mogen maken moet je ‘toegelaten zijn’ als douane-expediteur. Dit zijn wij middels een AEO vergunning. AEO staat voor Authorised Economic Operator. Deze vergunning is een bewijs dat wij een betrouwbare handelspartner zijn die werkt volgens de AEO-eisen en conform internationale wet- en regelgeving. Daarnaast vereenvoudigd een AEO vergunning de douaneformaliteiten, en daarmee ook de afhandelingstermijn van uw zending.

Hiermee zijn uw goederen snel beschikbaar voor de markt! Wij kunnen u adviseren met betrekking tot douane gerelateerde zaken. Tevens kunnen wij advies geven waar het gaat over invoerrechten en eventuele andere maatregelen die van toepassing kunnen zijn op uw goederen.